• Facebook - Green Tukker
 • gt.aquaponics

 Aquaponics; De oplossing voor toekomstbestendige, gezonde, duurzame en lokale voedselproductie.

Wij leveren de juiste kennis en techniek van Aquaponics systemen voor optimale exclusieve 'biologische' voeding. Aquaponics is de schakel tussen Aquacultuur (viskweek) en Hydroponics (plantkweek op water en diverse media). Efficiënte circulaire Aqua- & Hydrocultuur kweeksystemen met een gesloten (stikstof) kringloop in een optimaal symbiose en ecosysteem. 

Fresh  & Local

Grown Food

Aquaponics Nederland

Green Tukker | GT aqua |

Engineering in Aquaponics |

Aquaponics Solutions | Urban Farming |

Dutch Aquaponic Farms | Local Food Production

​+ + +

 

Voordelen;

 • Efficiënte en duurzame kweeksystemen voor verse gezonde voeding: groente, fruit, kruiden en vis.

 • Tot 90-95% waterbesparing t.o.v. akker- / landbouw.

 • Geen gebruik van synthetische kunstmest.

 • Geen gebruik van synthetische pesticiden, herbiciden en antibiotica.

 • Meer smaak, voedzamer, hogere productie opbrengsten, beste kwaliteiten (wetenschappelijk en in praktijk bewezen), productie gehele jaar rond.

 • Biodiversiteit in een recirculerend ecosysteem (gesloten stikstofkringloop / kringlooptuinbouw).

 • Onafhankelijk / minimale invloed van weersinvloeden van buitenaf.

 • Plant & vis hebben een optimale natuurlijke weerstand door de enorme variëteit aan nuttige microbiologie (microbioom), biodiversiteit en optimale kweekcondities. 

 • Volledig modulair op te bouwen en uitbreidbaar. Kleinschalige tot grote systemen.

 • Gebruikmakend van duurzame energie en CO2 neutraal.

 • Lokale duurzame voedsel productie op iedere locatie mogelijk.

​+ + +

Algemeen over Aquaponics:

Aquaponics is een kweekprincipe waarbij gecombineerd groenten, kruiden, fruit en vis in een recirculerend ecosysteem worden gekweekt. Het is een combi kweek van vis (Aquacultuur) en planten (Hydroponics) in een gecontroleerd binnenklimaat. Hiermee kan het gehele jaar door op op iedere gewenste plaats op een biodiverse wijze voedsel worden gekweekt. De vissen bemesten het watersysteem en zuivere bio wormencompost geven de voedingsstoffen af aan het recirculerende water waardoor de planten onder optimale condities kunnen groeien. In dit systeem is een gebalanceerd ecosysteem aanwezig met tal van goede nuttige micro-organismen en bio-filtratie. De kwaliteit, voedingstoffen van de producten en natuurlijke weerstand/het afweersysteem van de planten en vissen zijn hierdoor hoger. Synthetische kunstmest, synthetische mineralen, pesticiden, herbiciden, antibiotica, etc. zijn absoluut onacceptabel en worden dus niet toegevoegd. Hierdoor wordt de meest zuivere kweekvis en plantaardig voedsel geproduceerd. Ten opzichte van de reguliere (biologische) akkerbouw wordt tot zo’n 90% water bespaard. Daarnaast wordt bij biologische akkerteelt ook nog schadelijke stoffen gebruikt of door contaminaties via de lucht, bodem en water. Aquaponics wordt ook wel “Better Than Organic” (beter dan biologisch) genoemd. Volledig duurzaam, gezond en lokaal geproduceerd super food!

Visie, Missie & Status

 

Visie:

GT aqua kan iedere locatie voorzien van praktische Aquaponics kwekerijen die kwalitatief, efficiënt, gezond en vers voedsel produceren op een circulaire wijze.

Missie:

GT aqua heeft de missie om praktische circulaire Aquaponics systemen te leveren aan de Agri en Food sector. 

Status:

Vierhout Engineering | Green Tukker (GT Aquaponics) heeft zich afgelopen jaren o.a. gespecialiseerd en gecertificeerd (by Murray Hallam & Upstart University) op het Aquaponics kweek principe. Vierhout heeft diverse modulaire Aquaponics kweeksystemen ontworpen op basis van systemen die zich in praktijk succesvol hebben bewezen (specifiek Hybride / CHOP2 Aquaponics vanuit Australië, Azië en USA). Op dit moment zitten we nog in de ontwikkelingsfase om deze technieken te realiseren. De intentie is er om lokale Aquaponics kwekerij(en) te realiseren waarmee (exclusieve, kwalitatieve, duurzame, biologische) gezonde streekproducten worden geproduceerd. Op dit moment hebben we een kleinschalig Aquaponics (indoor/schuur)systeem in praktijk gebracht. Deze praktische Aquaponics installaties worden aangeboden met alle bijhorende technieken, kennis en educatie aan andere geïnteresseerden. Van lokale kleinschalige- t/m grootschalig commerciële installaties. Op dit moment zijn wij nog op zoek naar een samenwerkingsverband en/of geïnteresseerde ondernemers / investeerders of (bestaande) agrariërs/tuinders om de business in praktijk te kunnen realiseren en uitbreiden.

 

Gezocht:

Partijen die willen helpen en investeren in het verder ontwikkelen, vermarkten en praktisch realiseren van Aquaponics systemen.

Vierhout Engineering | Green Tukker in het nieuws:

Klik op de afbeelding voor een artikel uit de Tubantia, oktober 2019, over Aquaponics;

artikel Tubantia.jpg

Aquaponics in praktijk

Ondertussen zijn in de USA, Australië, Azië  afgelopen jaren succesvolle kwekerijen opgezet door diverse ondernemers. Vierhout heeft de kennis en ervaring hiervan in huis, van theorie tot het in praktijk bedienen van dit soort installaties. De (Hybride) Aquaponics systemen met de bijhorende technieken welke in ontwikkeling zijn bij Vierhout Engineering, zijn gebaseerd op bewezen technologieën, biologie en praktijkgegevens van diverse pioniers, kennisinstellingen, en praktische ondernemers. Bij Hybride Aquaponics worden verschillende soorten kweekbakken met een bepaalde schaalgrootte/verhouding toegepast. Wij hebben een eigen technisch ontwerp gemaakt op basis van de meest succesvolle bewezen kwekerijen. Toekomstig bieden wij deze technieken aan in standaard modules en als maatwerk aan geïnteresseerde ondernemers. Deze installaties kunnen op zeer diverse schaalgroottes worden gerealiseerd, van kleinschalig thuis gebruik, tot grootschalige commerciële kwekerijen. Dit kan op vele locaties gerealiseerd worden. Het hoeft niet ten koste te gaan van akkergrond, echter kan hiermee wel meer efficiëntie worden gecreëerd op akkers. De systemen kunnen bijvoorbeeld ook worden uitgevoerd op locaties die geen nuttige bestemming meer hebben, braakliggende terreinen, in leegstaande kantoorgebouwen, loodsen/hallen, in oude vee stallen, glastuinbouw kassen, etc. Vierhout heeft o.a. een kassencomplex ontworpen op basis van (gerecyclede) prefab zeecontainers en is volledig modulair uit te breiden. De benodigde energie voor de toegepaste technieken (pompen, beluchting, verwarming, kweekverlichting, etc.) dat hiervoor benodigd is, wordt d.m.v. duurzame energie uitgevoerd. Voor de energiehuishouding zijn verschillende mogelijkheden toepasbaar zoals zonne-energie en biomassa geïntegreerd in de kwekerij.

Vierhout Engineering - Green Tukker Aquaponics - is inspired, educated and certified by Murray Hallam - Waterfarmers, Upstart University and many other sustainable agri-tech entrepreneurs.

 • Facebook - Green Tukker
 • gt.aquaponics

WEB LINKS

CONTACT

Vierhout Engineering
info@vierhoutengineering.nl

Tel: +31 (0)6-11087945

Beursstraat 2

7551 HV Hengelo

The Netherlands

KvK: 81429762

SOCIAL

 • Phone
 • LinkedIn Social Icon
 • Whatsapp
 • Facebook Social Icon
 • Email

© 2016-2021 by Vierhout & Vitamine C