top of page
  • Evert Vierhout

Circulaire Aquaponics kweek: GT aqua

Intro:

Om onze huidige en toekomstige generaties te kunnen voorzien van gezond vers voedsel, geproduceerd op een lokale verantwoorde wijze, liggen er vele uitdagingen. Op maatschappelijk niveau zijn er diverse bekende problemen, ontwikkelingen en vraagstukken, en daarvoor zijn oplossingen! We moeten gezamenlijk meer actie ondernemen om o.a. de Sustainable Development Goals (SDG’s) te kunnen behalen.


In het kort:

Al geruime ben ik (Evert Vierhout) vanuit diverse (duurzame) idealen en intrinsieke motivatie bezig met onderzoek, ontwikkeling, cursussen en in praktijk brengen van circulaire kweeksystemen, m.b.v. een specifiek Aquaponics principe. Er zijn diverse ideeën en ambities waarmee ik ondertussen meerdere jaren (sinds 2016) aan werk en verder wil ontwikkelen (in een n.t.b. samenwerking).

Een kleinschalig testsysteem is gerealiseerd en opgestart (sinds eind 2019/ begin 2020). Het is een praktisch indoor Aquaponics kweeksysteem met LED verlichting en in verticale opstelling (2 verticale niveaus, 2x3 m2, 1000L Vistank + Biofilters, etc.). Daarin worden verschillende onderwerpen onderzocht en vooral in praktijk gebracht.


Als proefkonijn hebben ik en m'n directe omgeving de laatste jaren vele verse bio- salades kunnen zaaien, oogsten en consumeren.

Smaakt naar meer!
Aquaponics | Deep water culture (DWC)
GT aqua - Indoor Aquaponics kweeksysteem - Sla op water (Deep water culture) onder LED

Aquaponics | DWC | Media beds | Bio filters | Fish tank
GT aqua - Indoor Aquaponics kweeksysteem - praktijkfotoZie onderstaande link voor meer info, op de huidige website;
Growing Together a Green and Healthy Future!

Kommentare


bottom of page