• Evert Vierhout

Efficiënte en gedetailleerde werktuigbouwkundige constructieberekeningen door Vierhout Engineering.

Heeft u een technisch en constructief vraagstuk over een ontwerp in 3D CAD?

Vierhout Engineering (V.E.) helpt hiermee als consultant en levert gedetailleerde en efficiëntie constructie-/sterkteberekeningen met duidelijke en overzichtelijke rapportage. De kracht is een combinatie van de juiste wetenschappelijke kennis, ervaring, gedrevenheid, samenwerking en praktische, toegepaste werkwijze m.b.v. geavanceerde simulatie tools.


Driven by Engineering!


V.E. is o.a. gespecialiseerd in het uitvoeren van uiterst diverse constructie simulaties met de daarbij horende adviezen. De specialisaties en vakgebieden zijn voornamelijk gericht op projecten in de Werktuigbouw, Staalbouw, Machinebouw, Hightech, Architectuur, special/ custom ontworpen onderdelen, samenstellingen en constructies. Een diversiteit en combinatie van toegepaste materialen (alle soorten metalen, diverse technisch keramische materialen en kunststoffen) behoren tot de mogelijkheden. In samenwerking met de opdrachtgever, de (vertrouwelijke) inhoudelijke technische kennis en ontwerpen, levert V.E. een gedetailleerde check-up en advies van het betreffende ontwerp.
Fig.1- Voorbeeld van materiaalspanningen en buiging in een stalen constructie frame. Lassamenstelling van sheetmetal, kokerbalken, nabewerking incl. (solid) lassen in 3D model.SimSolid v.s. traditionele FEA/FEM simulaties


Op het moment hebben we de professional licentie van Altair SimSolid 2021 in beheer. V.E. is met SimSolid sinds 2016 actief en ervaren professional consult. Waarom V.E. SimSolid toepast? Het biedt voor ons en de opdrachtgevers verschillende voordelen t.o.v. de traditionele werkwijze in FEA/FEM software pakketten. In de basis worden direct de 3D CAD (solid) modellen toegepast zonder deze te vereenvoudigen. Dat geldt ook voor 3D samenstellingen met grote aantallen onderdelen (large-assemblies), bijvoorbeeld toegepast bij complexe machine samenstellingen. Hierdoor wordt de daadwerkelijke realistische 3D CAD geometrie toegepast, met zoveel mogelijk detail.

De SimSolid werkwijze is gebaseerd op een Wiskundig/Mechanica 'Meshless/Meshfree Method' d.m.v. 'Polynomen' i.p.v. de verschillende soorten 'Mesh elements' bij FEA/FEM. Voor de geïnteresseerden zijn op aanvraag diverse Whitepapers aan te leveren, of lees hier meer info. Deze krachtige en geavanceerde SimSolid simulatie-rekenmethode heeft relatief gezien een snellere doorlooptijd met deze rekenmethodiek, i.c.m. de ervaring van V.E. met focus op meer detail en advies. Door deze verschillende voordelen kunnen we ons beter focussen op meer detail in geometrie van de simulatiemodellen, de bijhorende bewegingsvrijheden ('Degree Of Freemdom') en krachten/belastingen tussen diverse onderdelen, verbindingen, en met meerdere belastingscenario's (Load cases) van simulaties in een bepaald gegeven tijdsbestek/planning.

In de regel verhogen we met deze werkwijze de algehele efficiëntie, het detail en technische inzichten van het project. Lees hier meer over simulaties door Vierhout Engineering


Project workflow & aanpak door Vierhout Engineering


Bent u geïnteresseerd in een simulatie, check-up en/of technisch advies van een bepaald ontwerp? V.E. controleert het ontwerp op basis van uw vraagstuk. Projecten met een korte doorlooptijd (enkele uren en/of dagen) tot de grotere projecten (meerdere weken/maanden) zijn voor V.E. gebruikelijk.Project workflow door V.E.;

  1. Vrijblijvende Offerte

  2. Eerste contact en inhoudelijk overleg over het technische project. Op bedrijf locatie of (online) op afstand. Optioneel; opstellen van geheimhoudingsverklaring.

  3. Uitwisselen van 3D CAD-modellen, gedetailleerde specificaties en belastinggevallen (Load cases). Vierhout Engineering test en beoordeelt de aangeleverde 3D CAD-modellen op bruikbaarheid voorafgaande simulatie analyse.

  4. Simulatieproces en detail analyse.

  5. Design Review van (tussentijdse) resultaten op bedrijf locatie en/of op afstand d.m.v. diverse online tools (email, video call, Microsoft Teams / Zoom).

  6. Indien benodigd: ontwerp update / 3D model revisie / optimalisatie en iteratie simulatie.

  7. Rapportage eindresultaten.

Vierhout Engineering helpt efficiënt, praktisch, flexibel in detail.Contact Vierhout Engineering en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden, passend voor uw technisch project.

Werktuigbouw, Sterkteberekening, FEA, FEM Simulatie, 3D CAD, Structural, Mechanical engineering