Logo-Vierhout Engineering
About Vierhout

Vierhout Engineering V.O.F. ondersteund opdrachtgevers m.b.t. toegepaste werktuigbouwkundige engineering in verschillende disciplines. We staan voor efficiëntie, detail, kwaliteit, flexibiliteit, praktisch en we gaan voor een positieve samenwerking m.b.t. uw vraagstukken. Vanuit ons kantoor te Hengelo leveren we deze zakelijke-, technische dienstverlening aan zeer diverse industrieën. Wij hebben de kennis, kunde en (vernieuwende) tools in huis om voor u het beste technische advies te geven, in samenwerking met uw expertises. Voor ons is het gebruikelijk dat uw vertrouwelijke informatie en ontwerpen onder geheimhouding (NDA) wordt behandeld.  Engineering binnen de werktuigbouw (WTB) is onze passie en drive, hierin blijven we constant groeien en ontwikkelen op zeer diverse vlakken. Bij ons is een voortdurende gedrevenheid aanwezig om onze opdrachtgevers te voorzien van professionele (WTB) engineering, kortom ons motto:                                                                               

Driven by Engineering!

Techniek is een belangrijk onderdeel van onze samenleving en is voortdurend in ontwikkeling. Vierhout Engineering  ontwikkeld zich constant in diverse ontwikkelingen binnen de werktuigbouw. We vinden techniek een prachtig vak, van ontwerp t/m de productie, praktische realisatie en toepassing daarvan. Als werktuigbouwkundig specialist en kleinschalig ingenieursbureau richten we ons specifiek op diverse onderwerpen en vakgebieden zoals: Machinebouw, Staalbouw / speciale staalconstructies, Industrieel-, Proces- / Installatietechniek, Duurzame Energietechnieken en alles op het gebied van Aquaponics m.b.t. Duurzame voedselproductie / Agri & Food.

Evert Vierhout (ing.) heeft Vierhout Engineering in 2016 opgericht na meerdere jaren te hebben gewerkt in praktijk voor diverse industrieën / werk-&opdrachtgevers, met functies zoals: Mechanical Project Engineer, Monteur, 2D/3D CAD Tekenaar en FEA Constructeur / Ingenieur.

Vierhout Engineering V.O.F. is een kleinschalig ingenieursbedrijf met veel kennis, kunde en daadkracht op het gebied van Werktuigbouwkundig ontwerpen en realiseren. Met uitgebreide ervaring in de 'maakindustrie' waarbij verschillende disciplines tot expertises zijn ontwikkeld door o.a. diverse opleidingen en de bedrijfspraktijk. Ondertussen is er meer dan 16 jaar ervaring in de Werktuigbouw. Er is een groot netwerk opgebouwd in o.a. de Industrie en productie- / montagebedrijven. Wanneer bijvoorbeeld voor (grote) projecten meerdere engineers benodigd zijn, kunnen wij deze vanuit ons netwerk flexibel inzetten. Ook de kleinschalige technische vraagstukken/projecten pakken we graag voor u op. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Vierhout Engineering V.O.F. is i.v.m. groei per 2020 voortgezet als bedrijfsvorm V.O.F. en niet langer een eenmansbedrijf. Anne Brinkman, al langere tijd op de achtergrond werkzaam, is nu officieel mede eigenaar. Samen met Evert Vierhout vormen wij het team achter Vierhout Engineering. Hiermee kunnen wij onze professionele diensten en werkzaamheden verder uitbreiden.

Missie & Visie
Onze Missie:
Het leveren van efficiënte en gedegen (werktuigbouwkundige-constructieve) engineering services met technisch ontwerp, advies, kennis en kunde toegepast voor diverse industrieën.

Onze Visie:

Wij geloven en dragen bij aan een duurzamere, gezonde en efficiëntere toekomst, met innovatieve engineering tools, ontwikkelingen van kennis en kunde in samenwerkingsverbanden dat we in praktijk toepassen om daarmee wederzijds groei en impact te creëren.

Vierhout Engineering levert en deelt (in vertrouwen) zijn toegepaste technische kennis, kunde en diensten om voor uw technische vraagstuk tot een juiste oplossing te komen. We zijn een jong ingenieursbureau dat constant in ontwikkeling is en efficiënte en flexibele oplossingen biedt d.m.v. het uitvoeren van projecten.
Deze projecten worden uitgevoerd vanaf het kantoor van Vierhout Engineering, of wanneer liever gewenst (gedeeltelijk) bij u op locatie. Een goede samenwerking met gedegen overleg is uiteraard van belang om een project succesvol te laten verlopen. Vierhout komt voor een eerste gesprek vrijblijvend bij u op locatie langs om de zaken inhoudelijk te bespreken. Ons doel is om technische opdrachtgevers van dienst te zijn met adequate werktuigbouwkundige engineering diensten met onze speerpunten zoals: efficiëntie, detail, kwaliteit, flexibiliteit en praktisch.

De tools voor engineers blijven zich constant ontwikkelen en veranderen. Wij ontwikkelen ons in het toepassen van de nieuwste innovatieve CAD, CAE en Simulatie (FEA) software pakketten. Hierin ligt in het algemeen enorm veel potentie voor een efficiënter proces van 'engineering' met kosten reducering en kwaliteitsverbetering tot gevolg. Vele bedrijven in de industrie/techniek zijn conservatief ingesteld en veranderen hierin erg langzaam (i.v.m. diverse redenen). Ons doel hierin is om absoluut niet stil te blijven staan in de voortdurende ontwikkelingen, en vernieuwingen daadwerkelijk toegepast in praktijk te brengen, impact maken en groeien. We helpen/ondersteunen bedrijven graag met het advies voor selectie en het gebruik in praktijk van deze vernieuwende tools.

We hebben een groot netwerk in de industrie betreffende productiebedrijven en (onafhankelijke) engineers van vele verschillende disciplines. Daarbij zijn de mogelijkheden aanwezig om sterke projectteams samen te stellen en eventueel het regelen/managen van de techniek productie/montage. Zodoende kunnen we u volledig ontzorgen betreffende engineering (ontwerpen) en het toeleveren van technisch advies. We staan open voor eventuele toekomstige samenwerking met andere bedrijven en ondernemers in de techniek.

 
Vierhout heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Onze missie is dan ook om de wereld een stukje duurzamer, groener en gezonder te maken. Dit speelt een belangrijke rol in de keuzes die worden gemaakt. 
Het is onze missie om met behulp van de kennis en technieken die wij in huis hebben, ons zoveel mogelijk in te zetten voor een duurzamere wereld. Waarbij duurzaamheid, techniek en comfort elkaar niet in de weg hoeven te staan maar juist een mooie combinatie kunnen vormen. Onze financiële bankzaken zijn geregeld via de duurzame Triodos bank.
Bedankt voor uw interesse, we helpen u graag m.b.t. uw technische vraagstuk en Engineering werkzaamheden. Neem bij vragen gerust contact met ons op.
Met vriendelijke groeten, en graag tot ziens,
Evert Vierhout 
Anne Brinkman

WEB LINKS

CONTACT

Vierhout Engineering V.O.F.
info@vierhoutengineering.nl

Tel: +31 (0)6-11087945

Beursstraat 2

7551 HV Hengelo

The Netherlands

KvK: 76860248

SOCIAL

  • Phone
  • LinkedIn Social Icon
  • Whatsapp
  • Facebook Social Icon
  • Email

© 2020 by Vierhout & Vitamine C