Logo Vierhout Engineering-2020
About Vierhout Engineering

Vierhout Engineering (V.E.) ondersteund industriële opdrachtgevers m.b.t. toegepaste werktuigbouwkundige engineering in verschillende disciplines. V.E. staat voor efficiëntie, detail, kwaliteit, flexibiliteit, praktisch en gaat voor een positieve samenwerking m.b.t. uw vraagstukken. Vanuit het kantoor te Hengelo levert V.E. deze zakelijke-, technische dienstverlening aan zeer diverse industrieën. V.E. heeft de kennis, kunde en (vernieuwende innoverende) tools in huis om voor u het beste technische advies te geven, in samenwerking met uw expertises. Voor V.E. is het gebruikelijk dat uw vertrouwelijke informatie en ontwerpen onder geheimhouding (NDA) wordt behandeld.  Engineering binnen de werktuigbouw (WTB) is de passie en drive van V.E., hierin blijven we constant groeien en ontwikkelen op zeer diverse vlakken. Bij V.E. is een voortdurende gedrevenheid aanwezig om opdrachtgevers te voorzien van professionele (WTB) engineering.                                                                              

Made in Twente - Driven by Engineering!

Techniek is een belangrijk onderdeel van onze samenleving en is voortdurend in ontwikkeling. Vierhout Engineering  ontwikkeld zich constant in diverse ontwikkelingen binnen de werktuigbouw. We vinden techniek een prachtig vak, van ontwerp t/m de productie, praktische realisatie en toepassing daarvan. Als werktuigbouwkundig specialist en kleinschalig ingenieursbureau richten we ons specifiek op diverse onderwerpen en vakgebieden zoals: Machinebouw, Staalbouw / speciale staalconstructies, Industrieel-, Proces- / Installatietechniek, Duurzame Energietechnieken en alles op het gebied van Aquaponics m.b.t. Duurzame voedselproductie / Agri & Food.

Op het moment (2021) is V.E. in bedrijfsrechtsvorm een eenmanszaak door Evert Vierhout. 

Evert Vierhout (ing.) heeft Vierhout Engineering in 2016 opgericht na meerdere jaren te hebben gewerkt in praktijk voor diverse industrieën / werk- & opdrachtgevers, met functies zoals: Mechanical Project Engineer, Monteur, 2D/3D CAD Tekenaar en FEA Constructeur / Ingenieur.

Vierhout Engineering is een kleinschalig ingenieur kantoor met veel kennis, kunde en daadkracht op het gebied van Werktuigbouwkundig ontwerpen en realiseren. Met uitgebreide ervaring in de 'maakindustrie' waarbij verschillende disciplines tot expertises zijn ontwikkeld door o.a. diverse opleidingen en de bedrijfspraktijk. Ondertussen is er meer dan 18 jaar ervaring in de Werktuigbouw. Er is een groot netwerk opgebouwd in o.a. de Industrie en productie- / montagebedrijven. Wanneer bijvoorbeeld voor (grote) projecten meerdere engineers benodigd zijn, kunnen wij deze vanuit ons netwerk flexibel inzetten. Ook de kleinschalige technische vraagstukken/projecten pakken we graag voor u op. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Missie & Visie
Missie:
Vierhout Engineering staat voor het leveren van efficiënte en gedegen (werktuigbouwkundige-constructieve) engineering services met technisch ontwerp, advies, kennis en kunde toegepast voor diverse industrieën.
Visie:

Vierhout Engineering voorziet in praktische toepassingen voor een duurzamere, gezonde en efficiëntere toekomst, met innovatieve engineering tools en technische ontwikkelingen, in samenwerkingsverbanden om daarmee wederzijds groei en impact te creëren.

Vierhout Engineering (V.E.) levert en deelt in vertrouwen zijn toegepaste technische kennis, kunde en diensten om voor uw technische vraagstuk tot een juiste oplossing te komen. Op het moment is V.E. een eenmansbedrijf door Evert Vierhout. een ingenieursbureau dat constant in ontwikkeling is en efficiënte en flexibele oplossingen biedt d.m.v. het uitvoeren van projecten.
Deze projecten worden uitgevoerd vanaf het kantoor van Vierhout Engineering, of wanneer liever gewenst (gedeeltelijk) bij u op locatie. Een goede samenwerking met gedegen overleg is uiteraard van belang om een project succesvol te laten verlopen. Vierhout komt voor een eerste gesprek vrijblijvend bij u op locatie langs om de zaken inhoudelijk te bespreken. Ons doel is om technische opdrachtgevers van dienst te zijn met adequate werktuigbouwkundige engineering diensten met onze speerpunten zoals: efficiëntie, detail, kwaliteit, flexibiliteit en praktisch.

De tools voor engineers blijven zich constant ontwikkelen en veranderen. Wij ontwikkelen ons in het toepassen van de nieuwste innovatieve CAD, CAE en Simulatie (FEA) software pakketten. Hierin ligt in het algemeen enorm veel potentie voor een efficiënter proces van 'engineering' met kosten reducering en kwaliteitsverbetering tot gevolg. Vele bedrijven in de industrie/techniek zijn conservatief ingesteld en veranderen hierin erg langzaam (i.v.m. diverse redenen). Ons doel hierin is om absoluut niet stil te blijven staan in de voortdurende ontwikkelingen, en vernieuwingen daadwerkelijk toegepast in praktijk te brengen, impact maken en groeien. We helpen/ondersteunen bedrijven graag met het advies voor selectie en het gebruik in praktijk van deze vernieuwende tools.

V.E. heeft een groot netwerk in de industrie betreffende productiebedrijven en (onafhankelijke) engineers van vele verschillende disciplines. Daarbij zijn de mogelijkheden aanwezig om sterke projectteams samen te stellen en eventueel het regelen/managen van de techniek productie/montage. Zodoende kan V.E. u volledig ontzorgen betreffende engineering (ontwerpen) en het toeleveren van technisch advies. V.E. staat open voor eventuele toekomstige samenwerking met andere bedrijven en ondernemers in de techniek.

 
Vierhout heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Onze missie is dan ook om de wereld een stukje duurzamer, groener en gezonder te maken. Dit speelt een belangrijke rol in de keuzes die worden gemaakt. 
Het is onze missie om met behulp van de kennis en technieken die wij in huis hebben, ons zoveel mogelijk in te zetten voor een duurzamere wereld. Waarbij duurzaamheid, techniek en comfort elkaar niet in de weg hoeven te staan maar juist een mooie combinatie kunnen vormen. Onze financiële bankzaken zijn geregeld via de duurzame Triodos bank.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden, passend voor uw technisch project. 

 

U bent op afspraak welkom op het kantoor van Vierhout Engineering. Of V.E. ontmoet u op bedrijf locatie. Online video verbindingen behoren ook tot de mogelijkheden (MS Teams, Zoom, Skype). 

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend advies.

WEB LINKS

CONTACT

Vierhout Engineering
info@vierhoutengineering.nl

Tel: +31 (0)6-11087945

Beursstraat 2

7551 HV Hengelo

The Netherlands

KvK: 81429762

SOCIAL

  • Phone
  • LinkedIn Social Icon
  • Whatsapp
  • Facebook Social Icon
  • Email

© 2016-2021 by Vierhout & Vitamine C